Ægløsning

Hvis du har et inderligt ønske om at blive gravid, er det vigtigt at vide hvornår du er frugtbar. Derfor er det en god idé at investerer i en ægløsningstest, således du kan følge med i hvornår du er frugtbar. Det er en simpel og enkel måde at tjekke dig selv på, samtidig med at det kan være utrolig nyttigt. En ægløsningstest går ind og tjekker din koncentration af LH-hormon i urinen. Når din ægløsningstest er positiv, er chancen for at blive gravid størst i de følgende 2-3 dage. Det er som sagt meget simpelt at benytte en ægløsningstest, selvom denne skal tages minimum én gang om dagen i perioden. Det er meget hygiejnisk, forstået på den måde at du blot skal tisse direkte på ægløsningstesten, hvorefter resultatet kan aflæses efter et par minutter.

Som sagt skal du benytte en ægløsningstest hver dag i perioden, og derfor skal du først og fremmest finde ud af hvor lang din menstruationscyklus er. Kvinders menstruationscyklus er typisk mellem 21-40 dage, og er betegnelsen fra 1. blødningsdag til næste menstruations 1. blødningsdag. I hver ægløsningstest følger en anvendelig brugsanvisning, som kan fortælle dig hvilken cyklus dag du skal starte med. I denne brugsanvisning vil du også kunne få mere information om hvordan du tager testen, samt hvordan den aflæses. Det er dog en meget simpel proces, og derfor vil det ikke tage mange minutter at sætte sig ind i.

Der er forskel fra ægløsningstest til ægløsningstest, på hvornår du mest fordelagtigt kan benytte testen. Som hovedregel er det dog smartest at benytte den om morgen, eftersom det er her koncentrationen i urinen er størst. Det betyder at du vil få et klart og retvisende svar. Hvis testen med fordel også kan tages på andre tidspunkter af døgnet, vil dette fremgå af brugsanvisningen. Du skal dog være opmærksom på ikke at tage testen efter et stort indtag af væske, eller kort efter et toiletbesøg, da det vil formindske koncentrationen i urinen og dermed kan det give et misvisende resultat. Herudover skal du også være opmærksom på at der skal gå 24 timer imellem hver test, samtidig med at du i forbindelse med et positivt resultat, ikke behøves tage flere tests i samme menstruationscyklus.

Skriv en kommentar