1,2,3 pust

Der er mennesker der meget vel vil være i besiddelse af stridigheder med slim i lungerne og det kan rimeligvis tænkes, at man selv er en af disse mennesker. Det er især Patienter med KOL, der kan have stridigheder med slim i lungerne, på den anden side det er heller ikke helt ikke normalt ved patienter der lider af bindevævsfortykkelse i lungevævet.

De tre bogstaver KOL står for Kronisk obstruktiv lungesygdom og er en sygdom, som virkelig mange danskere lider af. Man estimerer i dag med, at der findes mere end 400.000 danskere, der er besværet af af KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM. Det er dog kun omkring 50 %, der har fået stillet en diagnose og følgelig er klar over, at de er besværet af af KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM. En hel del lever af den grund med KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM uden, at være klar over det.

KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM er en sygdom der vil komme krybende og man kan følgelig snildt være ved, at starte den uden, at man er klar over det. Fordi der er tale om en varig sygdom er der ikke mulighed for, at blive fri for KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM når man først er blevet diagnosticeret. Der findes dog chancer for, at forsinke processen af KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM, ifald man mærker sygdommen.

Størstedelen vil få stillet diagnosen kol når de er omkring Midaldrende, men for stort set alle vil sygdommen langsomt starte tidligere. Uden det dog er et vanskelighed i dagligdagen.

Såfremt man har besværligheder med slim i lungerne, ligesom mange KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM patienter godt kan have. Kan man jævnligt få glæde af en PEP-fløjte. En Fløjte er et lille apparat, man kan bruge til, at blive fri for den slim der kan samle sig i lungerne. Fløjten fungerer ved, at danne et tryk i KOL-patientens mund, når man puster i ens Fløjte. Trykket der dannes i ens mund flytter ned og bliver i lungerne, der på den måde udstrækker luftvejene. Når luftvejene udvides kan luften komme ind bag mucin og frigive dette.

Det er utrolig enkelt, at bruge en Fløjte. Alt man skal gøre er, at ventilere i den MELLEM 10-15 gange, hver gang man bruger fløjten. Så skulle man gerne kunne fornemme, at mucin løsner sig i lungerne, når man bruger sin Fløjte. Man kan bruge sin Fløjte, når man føler for det. Det er varierer meget hvor jævnligt man vil have brug for, at bruge sin Fløjte.

Skriv en kommentar