Blodtryksmåler

Ved at benytte en blodtryksmåler, kan du holde øje med dit blodtryk løbende, og dermed har du chancen for at gribe ind i tide. Det er nemt at betjene en blodtryksmåler, og det kan derfor sagtens gøres privat. Derfor er en hjemmetest et meget behageligt apparat at have liggende, da du kan teste dit blodtryk i vante og rolige omgivelser. Ved at holde øje med dit blodtryk løbende, kan du gribe ind i tide, og dermed undgå alvorlige sygdomme.

Forhøjet blodtryk

Hvis dit blodtryk er over 140/90 mmHg i hvile, har du forhøjet blodtryk. Med en blodtryksmåler får du mulighed for at se dette i tide, og dermed få sat en stopper for det. Hvis du ikke har en blodtryksmåler liggende, kan du længe have forhøjet blodtryk, uden at vide det. Hvis man opdager at man har forhøjet blodtryk, kan man gøre mange ting for at få stoppet udviklingen, og dermed undgå alvorlige følger. Rygestop, vægttab (hvis man er overvægtig), motion og nedsat alkoholforbrug, er et lille udvalg af de metoder man selv er herre over, som kan hjælpe til et mere stabilt blodtryk.

Valg af blodtryksmåler

Der findes et bredt udvalg af blodtryksmåler, som alle kan hjælpe dig til at blive mere oplyst om dine blodværdier. Dette betyder naturligvis også at nogle målere er bedre end andre, og man skal derfor være meget påpasselig når man vælger en blodtryksmåler til privat brug. Som en hovedregel skal man vælge en blodtryksmåler der er klinisk godkendt, hvilket vil sige at den har været igennem flere tests, for at sikrer dens troværdighed. Hvis man ved at en blodtryksmåler er klinisk godkendt, kan man med stor sikkerhed stole på resultatet. Blodtryksmålere er samtidig ret nemme at benytte, og derfor kan man hurtigt og effektivt finde frem til ens blodtryk med en privat tester. Der er to muligheder for at teste blodtrykket, nemlig ved håndleddet eller på overarmen. Hvilken af de to muligheder man syntes bedst om, er op til den enkelte, og derfor skal man naturligvis blot vælge den løsning man er bedst tilfreds med.

Skriv en kommentar