din type blod

Der kan være utrolig mange årsager til, at man gerne vil kende sin blodtype. For en god del vil det blot være sjovt, at finde ens blodtype og uden, at man har nogle større tanker med det. Men for andre kan der i virkeligheden være fordelagtig god grund til, at kende sin blodtype.

Selvom stort set alle håber, at det aldrig bliver nødvendigt, at få blod. Er det desværre noget der kan blive nødvendigt på et tidspunkt, forudsat man af en eller anden grund mister meget blod. Så er det nødvendigt, at kende ens blodtype, så man ved hvilken type blod man bør have. Det har nemlig stor betydning, at man får en type blod som passer til én. Du kan altså med fordel gå rundt med et blodtypekort i din pung, så andre kan finde frem til ens blodtype hurtigt hvis det skulle blive nødvendigt. Selvom man ikke tænker, at man er i risikogruppen kan man aldrig gardere dig imod ulykker, som f.eks. trafikuheld. Du vil dog normalt også hurtigt kunne foretage en test blodtype på sygehuset, så man skal ikke gå rundt og være bange hvis man ikke selv har testet sin blodtype.

Test blodtype hjemme med et Eldocard. Et Eldocard er enormt let, at bruge og det afkaster temmelig hurtig svar på hvilken blodtype man har. Alt man skal gøre er, at tilføje en lille bloddråbe på kortet og så viser det hvilken blodtype man har. Mange burde kunne finde ud af, at benytte det. For nogle kan det virke grænseoverskridende, at skulle tilføje en bloddråbe, men det er stort set smertefrit og sættes i værk ved, at prikke et lille hul på fingeren. Der er ikke noget, at være bange for.

Såfremt man er bloddonor behøver man ikke, at teste din egen blodtype. Første gang man kommer som donor vil der blive taget en test blodtype for, at finde ud af hvad slags blodtype man har. Det har selvsagt betydning for, at de ved hvem som kan få ens blod. Som bloddonor får man også et kort med blodtype, som man kan opbevare i din pung, hvis man skulle være så uheldig, at komme ud for et uheld.

Skriv en kommentar