gravid eller ej

Det har aldrig været nemmere, at blive be-eller afkræftet i om man er svanger, end nu. Der findes et mangfoldigt udvalg af forskellige graviditetstests, som kan benyttes til, at få et eskpedit resultat. For det er ikke mange folk der har lyst til, at vente lang tid på dette resultat, uanset om det er en elsket svangerskab eller en uelsket.

Desværre er det ikke bare sådan, at man kan anvende en test med det samme  man erhverver mistanke om et svangerskab. Der skal nemlig så vidt muligt gå ca 120 dage eller til, at det månedlige udebliver. Det finder der mange årsager til. For det første eksisterer der betydelig risiko for, at man mister barnet i starten. Det kan være utrolig demotiverende og krævende, når man mister et foster, derfor er det tit bedre ikke, at have svaret i starten. Tilmed vil resultatet være alt for unøjagtigt i starten, eftersom koncentrationen af det hormon som graviditetstesten måler ikke er stor nok i tisset. Der kommer mere og mere hormon desto længere hen man er i svangerskabet og af den grund er det en god tanke, at vente.

Såfremt man har mistanke om et svangerskab er det trods alt også en god tanke, at kontakte sin læge. Man kan med fordel først tage en test i huset, men ens læge vil også udføre en mere akkurat prøve, der med større garanti kan berette om man er gravid. Lægen vil derefter normalt tilmed være god til, at støtte en med, at komme videre. For talrige vil det være deres første svangerskab så det kan godt være vanskeligt, at finde ud af hvad der skal sættes i værk.

Det er i dag rigtig let, at få fat i en test og de forhandles i de fleste dagligvarebutikker. Man kan også vælge, at have nogle liggende så de er klar hvis man skulle få brug for en test. For mange kan det dog godt være en overvindelse, at tage til en apotek eller supermarked og købe graviditetstests. Derfor kan man overveje om man i stedet skulle købe sin test på internettet. Prisen vil almindeligvis være ens og så kan du undgå, at skulle tage til en forretning.

Skriv en kommentar