Hvilken blodtype har du?

Der kan være forskellige årsager til, at man gerne vil vide din blodtype. For de fleste folk er det først og fremmest for sjovt, at man gerne vil vide din blodtype. Men der kan også være noget praktisk i det, hvis man f.eks. kom ud for en ulykke hvor man har behov for, at tage imod blodplasma. Flere forskellige går rundt med et lille kort i deres pung med ens blodtype, så man lynhurtigt kan få det blodplasma man kunne få behov for.

Hvis man får behov for, at tage imod blodplasma er det nemlig enormt betydningsfuldt, at man får det rigtige blodplasma. Der er det samme som som  ens egen blodtype. Om ikke man erhverver den rigtige type blodplasma kan det få katastrofale konsekvenser. Som regel vil man yderligere også udføre en blodtype test før man giver blodplasma til en patient. For at sikre sig, at blodtypen er korrekt.

Men man kan altså teste blodtype uden, at gå til lægen eller på sygehuset. Test blodtype hjemme ved hjælp af Eldoncard. Eldoncard kan bestemme ens blodtype ved, at klarlægge de antigener der sidder på den ydre side af dit blodplasma. Det kræver derfor, at man prikker hul på fingeren, så man får en bloddråbe, , at teste med. Det er dog ikke noget smertefuldt og ikke noget, som man bør frygte. Selvom det kan virke en overvindelse for nogle.

Blodtypekortet der bestemmer ens blodtype vil komme med et facit på kort tid. Resultatet vil være i form af et mønster, som man kan sammenligne med manualen og på den måde bestemme sin blodtype. Blodtypekortet kan herefter udfyldes med dine egne informationer og lagres. Hvis man laminerer kortet kan man bla. gemme det i pungen, så man har det på dig såfremt der ville blive behov for kortet.

Test blodtype en enkelt gang og du behøver aldrig, at planlægge, at teste din blodtype en gang til. Ens blodtype forandrer sig nemlig ikke i livets løb, så vi har hele livet den samme blodtype.

Forudsat man er donor vil der ligeledes blive taget en test blodtype, som man hyppigt vil få oplyst på sit kort. Hvis man er donor behøves man ergo ikke selv, at udføre en test blodtype.

Skriv en kommentar