Hvordan virker en graviditetstest

De fleste vil gerne have besked hurtigt hvis de har mistanke om, at de er gravide. Der kan være mange forskellige grunde til, at man gerne vil have et hurtigt, men præcist resultat. Ligegyldigt hvad grunden er til, at man ønsker, at opdage en graviditet, kan man med fordel anvende en graviditetstest til hjemmebrug.

Hvordan virker graviditetstesten?
Graviditetstest virker ved, at de måler indholdet af hormonet Humant Chorion Gonadotropin, forkortet HCG, i urinen. HCG er et hormon, som gravide kvinder begynder, at danne ligeså snart det befrugtede æg er vokset fast i livmoderen. Mængden af hormonet vil herefter stige kraftigt, de kommende uger.

Hvor tidligt kan man udføre en graviditetstest?
Det er lidt forskelligt fra test til test hvornår den kan udføres. Men eftersom, at alle graviditetstests kræver, at der er en hvis mængde af HCG i urinen, bør man som minimum vente til den dag man forventer menstruation.
Man bør også være opmærksom på, at halvdelen af alle befrugtede æg går til grunde indenfor de første 6 uger. De fleste af disse æg vil normalt gå til grunde, inden menstruationen udebliver. Dette er endnu en god grund til, at vente med, at foretage en graviditetstest til den dag hvor man forventer menstruation. Det betyder ligeledes, at det er muligt, at får en positiv graviditetstest, der dog ikke medfører en graviditet.

Det mest præcise resultat får man også om morgen. Dette skyldes, at morgen urin indeholder den største koncentration af HCG i urinen. Hvis det er muligt kan man derfor med fordel vente til om morgen med, at fortage en graviditetstest.
Efter du selv har foretaget en graviditetstest der har givet et positivt resultat, bør du kontakte egen læge. Din læge kan så hjælpe dig med, at få foretaget endnu en graviditetstest, men denne gang endnu mere præcis. Så du kan få et resultat du kan være sikker på.

Hvor hurtigt får man resultat?
Hvis man foretager en graviditetstest i hjemmet tager det normalt ikke mere, end et par minutter før man har et resultat. Der kan dog godt være lidt variation fra graviditetstest til graviditetstest hvor længe man skal vente.

Skriv en kommentar