Lunktionen af dine lunger

Ved at få foretaget en lungefunktionstest, kan du finde ud af om du har KOL før det er for sent. KOL er en meget ubehagelig lidelse, og er også bedre kendt som rygerlunger. Grunden til dette navn er at langt de fleste KOL patienter, har røget igennem en årrække, og dermed udviklet sygdommen. Det vurderes at hele 8 ud af 10 KOL patienter, har udviklet sygdommen på grund af tobaksrygning. Derfor er den bedste behandling da også akut rygestop, mens udsættelsen for passiv rygning og andre skadelige stoffer også helst skal nedsættes. Det er en meget alvorlig lidelse, og derfor anbefaler vi at du foretager en lungefunktionstest rimelig ofte, således du forhåbentlig kan slippe for sygdommen.

Der findes mange kvalificerede lungefunktionstest til hjemmet, som fungerer rigtig godt. Markedet er naturligvis fyldt med mange ubrugelige produkter, men langt størstedelen er af høj kvalitet. Ved at få foretaget en lungefunktionstest, kan du se om du er i farezonen for at udvikle KOL. Hvis du er dette, kan du efter en lungefunktionstest gøre alt for at gribe ind, og dermed stoppe den negative udvikling. Derfor er det også meget vigtigt at du benytter en lungefunktionstest løbende, da der hele tiden kan ske udvikling i sagen. Hvis du observerer ændringer i din lungefunktion, anbefaler vi at du kontakter en læge, hvorefter i kan finde frem til en fælles beslutning, om hvad der skal gøres i den givne situation.

Mange danskere har faktisk KOL uden de ved det. Det betyder at de ikke får gjort noget ved det, og sygdommen får dermed lov til at udvikle sig i ro og mag. Med en lungefunktionstest kan du undgå dette, og dermed også få slået bremserne til i tide. De typiske symptomer på KOL er hoste, opspyt og åndenød. Oplever du noget af dette igennem en længere periode, er det blot om at få kontaktet lægen, eller investerer i en lungefunktionstest, så hurtigt som muligt. Mange som ikke har opdaget sygdommen, vælger at tilskrive symptomerne til alderens indflydelse og dårlig kondi, og selvom dette også kan være tilfældet i nogle situationer, er der mange gode grunde til at tjekke om det kunne være noget andet.

Skriv en kommentar