Påvirkning af koncentrationsevnen og indlæring

Følgerne af et misbrug af hash kan være virkelig store, desværre er der en hel del der ikke lige kan se det. Utrolig mange unge benytter hash regelmæssigt og for disse mennesker kan det være med til, at ødelægge deres liv i fremtiden.

Ikke nok med at der er mange sundhedsskadelige effekter af tjald, som man endelig ikke må bortvise, så kan hash også have en utrolig stor betydning for unges koncentrationsevne og indlæring. Fortrinsvis under uddannelse kan have problematisk ved, at gennemføre en uddannelse ifald de sideløbende har et misbrug af hash.

Omend man ikke har det mange vil kende, som et misbrug af hash, men blot indtager hash regelmæssigt kan det være et enormt problem. For det er stadig medvirkende til, at forringe ens indlæring. Det betyder at man kan få store problemer med, at gennemføre din uddannelse og ikke opnår det samme med uddannelsen, som man ellers ville have gjort.

Omend der er tale om unge, der er fyldt ATTEN år og derfor juridisk set er voksne, bør man være opmærksom, som mor og far på hvad de går og laver. Hvis de pludselig starter med, at skifte utrolig markant opførsel eller får kæmpe problemer med, at følge med i skolen, bør man som mor og far gribe ind. Der er ikke nødvendigvis tale om et misbrug af hash, da der også sker virkelig meget andet for unge, som kan påvirke dem. Men det er ligegyldigt hvad et tegn på, at der er en ting galt.

Det nytter ikke at komme farende med en hashtest og trusler om ødelæggelse og død. Derimod bør man fokusere på, at tage en snak med den unge. Hvis man sørger for at holde en objektiv og fornuftig argumentation kan man ofte komme langt. Det kan dog se virkelig håbløst, som mor og far, så man kan overveje, at få professionel hjælp.

Det vigtigste er bare, at man viser, at man meget gerne vil hjælpe og at dette ikke foregår som tvang. Størstedelen unge vil vende deres forældre ryggen, forudsat de starter med, at bede om en hashtest eller lignende. Der er situationer hvor man meget vel kan bede om en hash test, men man bør være utrolig påpasselig.

Skriv en kommentar