til sjov eller alvor

Der kan eksistere rigtig mange grunde til, at man gerne vil kende sin egen eller en andens alkoholpromille. Der er også en forholdsvis banal måde hvorpå du kan finde denne. Med en alkoholtester, som mange også kender fra politiet, er det muligt kvikt, at få et resultat på om en person har alkohol i blodet eller ikke.

Der er alligevel forholdsvis stor forskel på kvaliteten af de alkometre der findes på markedet. Lig med så meget andet hænger pris og kvalitet ofte sammen i forbindelse med alkoholtester. Selvom det kan være lokkende, at vælge en billig alkoholmeter er det for det meste ikke den bedste løsning.

Meget afhænger dog af det mål hvortil du overvejer at benytte en alkotester. For i nogle situationer vil der forlanges et mere præcist facit end i andre. Man bør derfor på forhånd være bevidste om til hvilket mål du vil bruge en alkoholtester.

Såfremt du har et ønske om et præcist resultat bør du bruge en alkoholtester med celle. Såfremt der eksisterer en celle kan ens tester repetere målingen mange gange og på den måde give et mere præcist resultat. Det er derudover også kun dermed, at du sikre dig, at andre stoffer ikke influerer resultatet. Selvom andre stoffer ikke burde give udfald kan det derfor alligevel være en fin ide ikke, at spise 15 minutter før du laver testen. Ligesom du ikke skal ryge 15 minutter før da det kan ødelægge dit alkometer.

Hvis man ønsker at bruge en alkotester til, at undersøge om du ligger indenfor de 0,5 promille, , som det forlanges i loven for, at man kan køre bil. Skal du være bevidst om, at du bør have fat i en fin alkotester, hvilket kan yde et præcist resultat, ellers kan du komme ud for at politiets alkoholtestester giver et andet resultat.

Det kan også være, at du mere overvejer at benytte din test til sjov. Det kan være i anledning af  en fest, hvor alle opnår mulighed for, at måle deres alkoholpromille. Hvis testen er til sådan et formål behøver man ikke vælge det dyreste apparat, her kan du klare dig med et uden celle. Du skal dog være bevidst om, at mange forskellige typer mad ofte giver udfald på alkotest som disse.

Skriv en kommentar